Assertiviteitstraining

De Kern maatschappelijke dienstverlening organiseert dit najaar weer een assertiviteitstraining.
Deze training is bedoeld voor volwassenen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, hun wensen te uiten of hun mening te geven. Assertief zijn heeft te maken met de manier van reageren op de wensen en eisen van anderen zonder uw eigen wensen uit het oog te verliezen. Diverse onderwerpen komen tijdens de bijeenkomsten aan de orde. Door te oefenen leert u deze vaardigheden in de praktijk toe te passen. Tijdens deze training deelt u uw ervaringen en oefent u met de vaardigheden. Het bewust worden van uw eigen gedrag staat in deze training centraal. Daarnaast ontwikkelt u vaardigheden waardoor u in staat bent om het contact met anderen te verbeteren. U wordt weerbaar en vergroot uw zelfvertrouwen.

De training bestaat uit maximaal negen wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. De groep bestaat uit maximaal tien deelnemers. Deelname vanaf 18 jaar (geen leeftijdsgrens) en de training is gratis. De bijeenkomsten zijn in het Kulturhus Raalte, Passage 10.

Voor aanmelden en informatie kunt u contact opnemen met De Kern (0570-547300). Aanmelden kan telefonisch of via het online aanmeldformulier op de website.