Dag Mama: Aandacht voor mensen met dementie

Dag Mama

Dag Mama: aandacht voor mensen met dementie

Wat doet dementie met iemand? Tijdens de theatervoorstelling ‘Dag Mama’ kropen 250 toeschouwers in de huid van hun naaste met dementie. De reacties op de voorstelling waren positief.

Dementievriendelijke gemeente

De voorstelling is een van de manieren waarmee wij aandacht vragen voor een dementievriendelijke gemeente. In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee doen in de samenleving. Een gemeenschap waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.

De voorstelling gemist? Maar wel belangstelling voor het omgaan met dementie? Op www.samendementievriendelijk.nl kunt u gratis online trainingen volgen. Ook zijn er trainingen op locatie. Die kunnen ook via www.samendementievriendelijk.nl worden geboekt.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties