Dementie

Nadenken over dementie begint vaak met het ‘niet-pluis gevoel’. U of één van uw naasten krijgt problemen met het geheugen of heeft moeite met functioneren in het dagelijks leven. Dat roept vragen op.    

Het ‘niet pluis-gevoel’ wil zeggen dat u het gevoel heeft dat er iets aan de hand is, maar dat u niet precies weet wat. Gevoelens van onbehagen, twijfels, somberheid en onzekerheid kunnen dan een rol spelen. Van belang is dat deze gevoelens erkend en herkend worden en dat u erachter komt wat er aan de hand is.

Vergeetachtigheid kan duiden op geheugenproblemen, maar soms hoort het gewoon bij het ouder worden. Een veel gestelde vraag is: ‘Ik ben zo vergeetachtig, word ik nu dement?’

 

Hulp bij vermoeden van dementie

Van belang is dat u niet te snel een conclusie trekt. Wanneer u zich zorgen maakt over vergeetachtigheid, neemt u dan contact op met uw huisarts, de wijkverpleegkundige of met de dementieconsulent. Zij is bereikbaar via Tel. 0572 347799

 

Meer informatie

Speciaal voor de gemeente Raalte is er de website Wegwijs Dementie Raalte 

Wilt u meer leren over dementie en over het omgaan met dementie, dan kunt u de online training van Samen Dementievriendelijk volgen.  


 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties