Ervaar het OV! Proefreis!

OV Openbaar vervoer NS trein station

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis vanuit Raalte.

Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.” Werner (70 jaar)

 

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. 

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit uw eigen woonplaats.

Denkt u eraan dat u tijdens het reizen in het openbaar vervoer een mondkapje moet dragen!

Halverwege het proefreisje wordt een koffiepauze gehouden. Hiervoor geldt dat u een coronatoegangsbewijs + ID-bewijs moet tonen.

 

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.

Wanneer:  donderdag 25 november 2021
Waar:  Raalte

  
Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten. Tevens is er een telefonisch OV-spreekuur.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties