Evenmens en Carinova slaan handen ineen

Evenmens en Carinova

Stichting Evenmens en Carinova hebben hun samenwerking in de gemeente Raalte fors verstevigd. Samenwerken om sterker te staan en het aanbod op het gebied van mantelzorgondersteuning nog beter onder de aandacht te brengen. In 2019 worden alle activiteiten, cursussen en scholingen op elkaar afgestemd.

“Een absolute meerwaarde voor de inwoners van Raalte. Zij hebben vanaf nu een breed aanbod van op elkaar afgestemde activiteiten, onder de vlag van Mantelzorgondersteuning Raalte. Daarnaast kunnen we voor (zorg)vrijwilligers een goed aanbod bieden. Ook in samenwerking met het maatjespunt Raalte”, leggen Trudy Spijkerman (Carinova) en Mirjam Diderich (Evenmens) uit.

Voor vrijwilligers van de beide organisaties betekent dit dat het aanbod vele malen groter wordt. Als vrijwilliger kun je nu putten uit het aanbod en de vraag van beide organisaties. Op deze manier is de keuze veel groter en vind je altijd vrijwilligerswerk dat het beste bij je past!

“Het allermooiste van deze samenwerking is dat we voor elke zorgvrager, mantelzorger en/of vrijwilliger kunnen zoeken naar het beste antwoord op de (hulp)vraag. De ondersteuning gaat over de organisatiegrenzen heen!” aldus Trudy Spijkerman.

De beide organisaties zijn met elkaar in contact gekomen via Kr8vanRaalte. “Dit platform is uitermate geschikt om kennis te delen en ideeën uit te wisselen. Dat heeft geleid tot deze mooie samenwerking”, vertelt Mirjam Diderich. Mantelzorgondersteuning Raalte is er voor alle inwoners in Raalte en omliggende kernen, ongeacht bij welke organisatie zij zich aanmelden.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties