Leer GOED omgaan met dementie

Training Goed omgaan met dementie

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, gaat het om steeds meer mensen. Dat betekent dat we steeds vaker te maken krijgen met mensen met dementie.

Daarom is er op 12 februari een training ‘GOED omgaan met dementie’.

De training is op 12 februari 2020 in Schuilenburg, Landrecht 2 in Raalte. De training start om 19.00 uur. Aanmelden kan online via www.evenmens.nl/omgaanmetdementie-raalte of telefonisch via 0572-820997 (Evenmens Raalte)

Deelname aan de training is gratis

Over de training

De training wordt gegeven door trainers van Samen Dementievriendelijk en is interessant voor iedereen die in contact kan komen met mensen met dementie: in familie, buurt, vrijwilligerswerk of ergens anders. Eigenlijk voor iedereen dus. Tijdens de training leren deelnemers dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen. Bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Online training

Kun je niet komen op 12 februari? Dan kan je gratis een online training volgen. In slechts 15 minuten leer je de belangrijkste signalen van dementie te herkennen en er op een goede manier mee om te gaan. Deze training vind je op https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties