Leren omgaan met personen met verward gedrag

Verwardheid

'Martin is nogal veranderd de laatste tijd. Hij gedraagt zich vreemd, lijkt somberder, ziet er onverzorgd uit en vermijdt steeds vaker het contact met andere mensen. Als je met hem spreekt lijkt hij snel afgeleid. Het valt je wel op, maar wat kun je doen?'

Kom jij in je werk of dagelijks leven wel eens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het lastig om daar goed op te reageren? Meld je dan aan voor de training Grip op Verwardheid. De training bestaat uit twee onderdelen:

De training Mental Health First Aid (MHFA):

In dit deel leer je psychische aandoeningen herkennen, je leert hoe je hiermee om moet gaan en wat je moet doen in een crisissituatie. De training bestaat uit vier dagdelen en is één van de weinige trainingen op dit gebied die wetenschappelijk is onderbouwd. Je ontvangt na de afronding van de training een erkend certificaat van Mental Health First Aid Nederland en na drie jaar word je uitgenodigd voor een opfriscursus.

Startdatum 3 september
Op dinsdag van 9.00-12.00 uur
Data: 3 september, 10 september, 17 september en 24 september

Startdatum 6 november
Op woensdag van 9.00 – 16.00 uur
Data: 6 november en 20 november

De training niet zichtbare beperkingen en onbegrepen gedrag:

Hierbij wordt nader ingegaan op een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en autisme. Je leert de beperkingen herkennen en hoe je hiermee om kunt gaan. In beide onderdelen wisselen theorie en praktijk elkaar af. De training duurt drie dagdelen en is een beproefde training van MEE IJsseloevers. Ben je een professional? Dan is het handig om te weten dat de training diverse accreditatiepunten oplevert bij diverse registers, zoals kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, Registerplein, SKJ, LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden.

Startdatum 8 oktober
Op dinsdag 8 oktober van 9.00 -17.00 uur en dinsdag 15 oktober van 9.00 -12.30 uur

Startdatum 14 november
Op donderdag 14 november van 9.00 – 17.00 uur en donderdag 5 december van 9.00 – 12.30 uur

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website www.gripopverwardheid.nl of neem contact met ons op via info@impluz.nl.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties