Mantelzorger dementie: hoe gaat het met je?

Dementiemonitor

In de zorg voor mensen met dementie zijn mantelzorgers onmisbaar. Daarom vindt Alzheimer Nederland het belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Via de Dementiemonitor kunt u laten weten hoe het met u gaat en wat uw ervaringen zijn. Met de uitkomsten kan Alzheimer Nederland beter opkomen voor de belangen van alle mantelzorgers en voor mensen met dementie.

Help mee en vul de vragenlijst in

De vragenlijst vindt u op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. Wilt u de vragenlijst liever op papier invullen? Stuur dan een mail naar dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl met uw naam en adres. 

Uitkomsten delen

Alzheimer Nederland deelt de uitkomsten van de Dementiemonitor met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en –verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties