Mantelzorger voor iemand met dementie?

Zorg & Vrijwilligers

Deel jouw ervaring via de Dementiemonitor Mantelzorg 2018

Ben je mantelzorger voor iemand met dementie? Deel dan jouw ervaringen in de Dementiemonitor en werk zo mee aan het landelijk onderzoek van Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).

Met de cijfers van deze nieuwe monitor gaat Alzheimer Nederland aan de slag om op te komen voor de belangen van jou en je naaste. Hoe meer mantelzorgers meedoen, hoe zwaarder de uitkomsten wegen. Jouw hulp is dus zeer waardevol. Help je mee?

De zorg voor iemand met dementie kan erg zwaar zijn. Zonder cijfers en feiten over mantelzorgers is dat echter moeilijk in kaart te brengen. Dankzij de dementiemonitor kan Alzheimer Nederland goed bepalen voor welke onderwerpen zij zich de komende tijd hard kunnen maken.

Tweejaarlijks onderzoek

Het onderzoek vindt iedere twee jaar plaats onder mantelzorgers van mensen met dementie. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie kan meedoen. De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg worden gedeeld met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en – verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel om de zorg te verbeteren. 

Help je mee?

Doe dus mee en help Alzheimer Nederland om voor de belangen van mantelzorgers op te komen. Deel jouw ervaringen via www.dementiemonitor.nl.

 

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties