'Meedoen is een verrijking voor de kinderen'

camping

Een alleenstaande moeder met vier kinderen en afhankelijk van een bijstandsuitkering moet iedere dag iedere euro omdraaien. Zo ook Sigrid die veel tijd kwijt is om alle aanbiedingen, rommelmarkten en marktplaats na te pluizen. Niet alleen voor een andere stofzuiger, schoenen of kleding, maar ook voor de dagelijkse boodschappen is zij afhankelijk van de koopjes. “Sport voor de kinderen past dus echt niet in mijn budget”, vertelt Sigrid. “Maar dankzij Leergeld Salland zijn ze nu wel bij een sport en daar zijn we allemaal heel erg blij mee.”

Als iedere moeder gunt Sigrid haar kinderen het beste en dus probeert zij ook altijd leuke kleding voor hen te kopen, al moet het dan wel flink afgeprijsd zijn. “Vooral nu de kinderen wat ouder zijn, willen ze niet alles meer aan. Ook zij willen met de mode mee, maar daar loop je met tweedehands kleding altijd achteraan.” Natuurlijk vindt Sigrid het niet prettig dat haar financiële situatie ook de kinderen raakt en dus is zij blij met de steun van Leergeld Salland. “Vorig jaar kregen de kinderen een fashioncheque, ze konden niet wachten om te gaan shoppen.”

Goed gevoel

Helaas zijn de muzieklessen ondanks een bijdrage van Leergeld Salland te duur geworden, maar wel kan de jongste van Sigrid nu gewoon op zwemles en zitten een paar kinderen als gezegd op een sport. “Het is fijn dat de contributie en sportkleding tot een bepaald bedrag voor mij betaald worden, maar echt belangrijk is het positieve gevoel van mijn kinderen dat zij gelijk zijn aan alle andere kinderen.”

Schoolspullen

Leergeld Salland levert ook een bijdrage aan schoolactiviteiten en leermiddelen. “Zo ontvangen wij voor de kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan ieder jaar een pasje met dertig euro om schoolspullen bij de Bruna te kopen. En als er een schoolreis naar het buitenland op het programma staat, kan ik mijn kind met steun van de school en Leergeld Salland toch mee laten gaan.” Natuurlijk zijn de kinderen met dit alles blij, maar aan de andere kant vinden zij het vervelend toch weer een bijdrage aan Leergeld Salland te moeten vragen. “Ze willen ook absoluut niet dat andere kinderen het weten. Ik begrijp dat wel, maar vind het vooral heel erg fijn dat mijn kinderen dankzij alle steun niet geïsoleerd raken van hun leeftijdsgenoten.”

Wat doet Leergeld Salland?

Leergeld Salland is er voor schoolgaande kinderen van 0-18 jaar, woonachtig in de gemeente Raalte, die om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.

Voor gezinnen in de greep van armoede is het lidmaatschap van een sportvereniging of culturele vereniging, evenals een extra activiteit op school vaak te duur. Onder het motto ‘nu meedoen, is later meetellen’ helpt Leergeld Salland door te bemiddelen en/of een financiële handreiking te doen. Het biedt deze kinderen een geweldige springplank om letterlijk op te bloeien door kennis, vaardigheden én eigenwaarde te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op www.leergeld.nl of neem rechtstreeks contact op via telefoon: 06 – 53862465 (bereikbaar op dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagochtend) of mail: info@leergeldsalland.nl.   

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties