Nieuwe rolstoelauto voor ouderenwerk Heino

Rolstoelauto SOH

De Stichting Ouderenwerk Heino bestaat al 30 jaar. Het vervoer van en naar verzorgingshuizen, zorginstellingen en ziekenhuis, de klussendienst, het computercafé, het gezamenlijke diner dat één keer per maand wordt georganiseerd, koersballen, biljart en de duofiets; het zijn allemaal initiatieven van deze organisatie, waarvan de inwoners van Heino en Raalte dankbaar gebruikmaken. De vervoerstak is met stip het grootste onderdeel van de stichting en werd deze zomer uitgebreid met een nieuwe Volkswagen Caddy Maxi.

Meer ruimte in de caddy

Penningmeester Piet Polstra is één van de ongeveer twintig chauffeurs die op de rolstoelbus en de nieuwe Caddy Maxi rijdt. Hij is erg blij met de nieuwe rolstoeltaxi die de stichting naast de grotere bus inzet. “Het voordeel aan deze auto is dat hij extra lang is. Hierdoor past de grootste rolstoel erin en is er bovendien ruimte voor nog drie of vier passagiers. Hiervoor hadden we een Caddy, waar naast de rolstoeler nog maar één persoon in kon zitten.” De nieuwe auto werd aangeschaft met behulp van subsidie vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank.

Vrijwilligers met het hart op de goede plaats

Bijzonder is dat de Stichting Ouderenwerk Heino volledig draait op vrijwilligers. “De meeste van hen hebben geen achtergrond in de zorg, maar wel hebben ze allemaal het hart op de goede plaats”, geeft voorzitter Ben Stenvert trots aan. “En ze worden met zorg geselecteerd. Kwaliteit vinden we namelijk heel belangrijk; dat geldt voor onze mensen en ons materieel.” En de bewoners van Heino;  die waarderen dat. “In de huidige maatschappij, waarin mensen steeds langer thuis wonen, groeit ook de behoefte aan onze diensten. De vraag is zelfs groter dan ons aanbod.”

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties