Zorg om Boer en Tuinder (ZOB)

 
Regio Oost

Boeren en Tuinders staan soms voor moeilijke keuzes in het bedrijf, voor het gezin en voor zichzelf. Stichting Zorg om Boer en Tuinder help ondernemer op een kruispunt om richting te bepalen.

Vrijwilligersorganisatie met ervaringsdeskundigen
Stichting Zorg om Boer en Tuinder is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie met ruimt 40 vrijwilligers in heel Nederland die een luisterend oor bieden aan boeren en tuinders. Ondernemers die zich zorgen maken, twijfelen over de richting die het bedrijf op moet, zorg hebben over de financiële situatie of met andere vragen worstelen kunnen bij ZOB terecht.
Alle vrijwilligers zijn goed bekend met of komen uit de agrarische sector en beschikken over een uitgebreid inzetbaar netwerk. Deze zogeheten ervaringsdeskundigheid maakt de herkenning groot en de drempel om in gesprek te gaan laag.

Luisterend oor
De vrijwilligers van Zorg om Boer en Tuinder bieden een luisterend oor, telefonisch of tijdens gesprekken aan de keukentafel. Onze hulp is vooral sociaal-emotioneel. Wij luisteren, zijn uw klankbord en hebben een wegwijsfunctie. ‘Erover praten helpt”.

In uw zoektocht naar een toekomst met perspectief bieden wij ondersteuning. Onze vrijwilligers helpen u de regie weer in eigen hand te nemen. Daarnaast heeft Zorg om Boer en Tuinder een uitgebreid netwerk van deskundigen op allerlei terreinen en in verschillende regio’s waar we naar door kunnen verwijzen. Onze diensten zijn gratis.

Voor de regio oost is Henk Slagman uw contactpersoon. Hij is te bereiken op 06 – 309 091 89 of per mail oost@zorgomboerentuinder.nl.
Kijk voor meer informatie ook op onze website.

 

Contact