Raalte Gezond

Raaltegezond

De gemeente Raalte moedigt alle inwoners aan om gezond te leven. Want als je goed voor jezelf zorgt voel je je fitter, je slaapt beter en je hebt meer energie. Daarom is er het programma ‘Raalte Gezond’. Onder de noemer van Raalte Gezond is er ondersteuning voor initiatieven en activiteiten die bijdragen aan fitte en gezonde inwoners, van jong tot oud.

Heb jij een goed idee om Raalte een beetje gezonder te maken? Weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? Raalte Gezond denkt graag met je mee. Voor financiële ondersteuning is er een subsidie én een keer per twee jaar organiseren we de gezondheidsverkiezing.

Vanuit de Kracht van Raalte wil de gemeente met Raalte Gezond inwoners stimuleren om gezonder te leven. Dat doet ze niet allen, maar samen met veel organisaties in onze gemeente.

Subsidie

Het doel van Raalte Gezond is gezonde en fitte inwoners in de gemeente Raalte. Heb jij met jouw organisatie of vereniging een idee of initiatief dat aansluit bij dit doel? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de Raalte Gezond-subsidie.

Deze subsidie bedraagt maximaal 50% van de totale projectkosten met een maximum subsidiebedrag van € 5.000,-.

Wil je een subsidie aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in. Voor meer informatie kun je ook een naar paragraaf 8.1 van de subsidieregeling kijken.

Gezondheidsverkiezing

Een keer in de twee jaar organiseren we de Gezondheidsverkiezing. Iedereen die een idee heeft voor een activiteit of een programma om mensen in de gemeente Raalte gezonder te maken, mag meedoen Het beste idee wint een geldprijs van € 4000,-.

De Gezondheidsverkiezing kent al veel mooie winnaars: bijvoorbeeld de Kidsbeweegroute(2013), de schooltuin van de Gouden Emmer (2016) en Noaberhaptrap (2018).

Contact

Wil je meer informatie over Raalte Gezond, de subsidie of de gezondheidsverkiezing? Of wil je weten hoe we je kunnen helpen om van je gezonde initiatief een succes te maken? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen aan KR8@raalte.nl.

Je kunt hiervoor natuurlijk ook contact leggen met het kernteam in je eigen woonplaats.

Logo

Werk je samen met Raalte Gezond, maak je gebruik van de subsidie óf heb je een prijs gewonnen in de Gezondheidsverkiezing? Dan moedigen we je aan om het logo van KR8 van Raalte te gebruiken op je website en in drukwerk.

Financiën en verslagen

In de onderstaande verslagen is onder andere meer te lezen over de initiatieven die Raalte Gezond met subsidies ondersteund heeft.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties