Salland Doet! koppelt vraag en aanbod

Samen eten

Als jij op vakantie gaat, wie geeft je planten dan water? Wie haalt de post uit de brievenbus? Wie zorgt voor je kat of konijn, als je die hebt? Grote kans dat je voor deze kleine klusjes bij je buren aanklopt. Grote kans dat ze jou ook vragen als ze zelf op vakantie gaan.

Iedereen wil z’n buurman wel even helpen als het om een klein klusje gaat! Dit is ook de gedachte achter Salland Doet. Salland Doet is een website waar je je klusje kunt plaatsen, maar ook je hulp kunt aanbieden. Wethouder Gerria Toeter was tot voor kort nauw betrokken bij het platform en vertelt ons graag waarom we ons allemaal aan moeten melden!

Voor welke klusjes is Salland Doet?

Op Salland Doet gaat het om af en toe een keer een klein klusje. Zoals de hond uitlaten als je zelf gevallen bent, een keer meerijden naar de dokter, of hulp bij het instellen van je tablet.

Mensen die hun hulp aan willen bieden kunnen dat op www.sallandoet.nl ook aangeven. Het mooie is dat het om incidentele vragen gaat, dus je zit nergens aan vast.

Voor wie is Salland Doet?

Salland Doet is er voor iedereen. Voor mensen die hulp nodig hebben, maar ook voor mensen die hun hulp aan willen bieden. Salland Doet biedt eigenlijk een ‘nieuwe opzet’ voor het traditionele vrijwilligerswerk, omdat het kortstondig is en zonder verplichtingen. Dat maakt het voor een grote groep mensen en zeker ook voor jongeren aantrekkelijk om zich in te schrijven.

Waarom is Salland Doet zo belangrijk?

Ruim 40 procent van de mensen boven de 65 voelt zich eenzaam. Dit maakt het voor mensen lastig om in hun eigen sociale netwerk hulp te vinden. Terwijl er genoeg mensen zijn die iets voor een ander willen doen. Salland Doet legt de verbinding tussen deze mensen. Ook sluit Salland Doet mooi aan bij de acties die we vanuit de gemeente Raalte uitzetten rondom zelfstandig thuis wonen. Met een beetje hulp kun je langer op je vertrouwde plek blijven wonen!

Hoe werkt Salland Doet?

Aanmelden is heel eenvoudig. Op www.sallanddoet.nl vul je je e-mailadres en een aantal gegevens in. Meedoen is gratis. Als er een hulpvraag is die bij je past, krijg je een melding. Zo weet je automatisch wat je voor je buurman kunt betekenen.

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelhulp