Scholenproject 'What if'

generatie

In Nederland kan de ondersteuning van kinderen die opgroeien met zorg in hun nabije omgeving beter. Tijdige en goede ondersteuning hangt nu teveel van het toeval af. Van de mazzel dat je zieke ouder, broer of zus een hulpverlener heeft die ‘je ziet’. Of dat je school ermee bezig is. Het zou al veel helpen als meer mensen kinderen met een ziek gezinslid gewoon de simpele vraag stellen: ‘He, hoe is het nu met jou?’ Want wist je dat één op de vier kinderen jonge mantelzorger is?

Lucia Wolters en Dirk Dijkgraaf, consulenten jonge mantelzorgers van Mantelzorgondersteuning Raalte, bieden alle groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Raalte een mooi cadeau aan! Op donderdag 14 maart in het Hoftheater in Raalte. De voorstelling WHAT IF! uitgevoerd door theatergroep Bint. De ochtend wordt verder vormgegeven met een interactief programma en een heerlijke lunch!

De voorstelling gaat over jonge mantelzorgers wat een zeer actueel onderwerp is. Zeker gezien de aandacht van de kinderombudsman die zich hard maakt om de aandacht en erkenning voor deze kinderen verder vorm te geven. In oktober 2018 is de helft van de scholen al geweest bij deze voorstelling en 14 maart is dus de andere helft aan de beurt.

Het beloofd weer een ochtend vol verwondering, erkenning en herkenning te worden.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties