Taal voor kinderen

Er zijn verschillende mogelijkheden om taal bij kinderen onder de aandacht te brengen;

Voorleesexpress

Voorlezen is een hele mooie manier om lezen en taal in huis te brengen. Kinderen leren zo beter lezen en praten. De Voorleesexpress heeft extra aandacht voor kinderen die moeite hebben met taal. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen. Zo zorgen we ervoor dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Hoe kan ik gebruik maken van de Voorleesexpress?

Voor de VoorleesExpress moet u bij de Bibliotheek Raalte zijn. U kunt bellen naar Hetty Odenthal (06 50447948) of een mail sturen aan voorleesexpress@bibliotheeksalland.nl). Op  of naar de website https://www.bibliotheeksalland.nl/voorleesexpress leest u nog meer informatie.

Boekstart

Voor baby’s en kleine kinderen is er Boekstart. Zo leren ze op een speelse manier met taal om te gaan. Boekstart bestaat uit drie onderdelen.

  • Voor baby’s;  In de Bibliotheek kunnen jonge ouders het gratis BoekStartkoffertje met een leuk cadeautje en informatie over voorlezen ophalen.
  • Coach: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen aan jonge kinderen. Maar voorlezen is niet voor iedere ouder vanzelfsprekend. Hoe doe je dat nu eigenlijk? Welke boekjes zijn leuk voor welke leeftijd? Of welke apps zijn geschikt voor de taalontwikkeling van je kleintje. De Boekstartcoach biedt ouders net dat steuntje in de rug. En omdat niet alle ouders naar de bieb komen, komt de bieb naar de ouders toe. De Boekstartcoach is o.a. te vinden bij kinderopvanglocaties.
  • Voorleesuurtjes; Tijdens het Voorleesuurtje kunnen ouders ervaringen uitwisselen en wordt er voorgelezen. Als ouder kun je met je kind samen boekjes bekijken uit de collectie. Alle kindjes mogen lekker rondlopen en spelen: de gezelligheid staat voorop. Het accent ligt op 0-2 jaar, maar ook oudere kindjes zijn welkom.

Hoe kan ik gebruik maken van de onderdelen van Boekstart?

Ga naar de website van Bibliotheek Salland (link) of neem contact op via info@bibliotheeksalland.nl of (0572) 36 36 37

Bij u in de buurt

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties