Week van de jonge mantelzorger

camping

Mantelzorger. Ook Mantelzorgondersteuning Raalte zet zich in voor deze jongeren en organiseert een aantal activiteiten om aandacht te vragen voor deze doelgroep. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt landelijk aandacht gevraagd voor deze jongeren. In het hele land vinden diverse activiteiten plaats om de jongeren te steunen en een uitlaatklep te bieden. In de gemeente Raalte staan twee activiteiten gepland.

  • Vrijdag 4 juni om 16.00 uur: Klim avontuur (outdoor) voor de jonge mantelzorgers van 6 tot en met 13 jaar.
  • Vrijdag 4 juni om 19.00 uur: Karten voor de jonge mantelzorgers van 14 tot en met 24 jaar.

De organisatie houdt op dat moment natuurlijk rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

Om ook bij de professionals meer aandacht te vragen voor deze doelgroep, organiseert Mantelzorgondersteuning Raalte tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger een leernetwerkbijeenkomst, op donderdag 3 juni van 13.30 tot 15.00 uur. Speciaal voor de netwerkpartners van de gemeente Raalte rondom jeugd. Het thema is: Ik zorg, Ik zorg wat jij niet ziet!

  • Signalering en herkenning van jonge mantelzorgers in de thuissituatie, ook de volwassen mantelzorgers komen aan bod.
  • Wie zijn jonge mantelzorgers, waar vinden we ze, wat hebben wij ze te bieden en waar hebben ze mee te maken.

Wilt u hieraan deelnemen? Save the date. Binnenkort worden de uitnodigingen verstuurd. Neem gerust contact op met de consulenten jonge mantelzorg in de gemeente Raalte voor meer informatie.

 

Evenmens Raalte

T. 0572 820 997

E. info@evenmens.nl.

 

Carinova Mantelzorgondersteuning

T. 0570 518 185 (steunpunt mantelzorg)

 

 

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties