Welzijnscoaches gezocht!

hulp

Omdat de vraag toeneemt, zoeken wij nieuwe welzijnscoaches. Op 28 mei organiseren we een informatieve speeddate voor mensen die meer willen weten over dit vrijwilligerswerk. Lijkt het je leuk, wil je meer weten? Kom dan gerust langs!

Als welzijnscoach help je mensen door middel van gesprekken bij het scherp krijgen van hun behoeften, talenten, wensen, kwaliteiten en valkuilen. Samen zoeken naar wat past; soms betekent het letterlijk drempels over, door een keer samen naar een activiteit te gaan. Als coach werk je samen met de ander toe naar een groter netwerk, meer zelfvertrouwen, succesmomentjes en naar een zinvolle en leuke invulling van de dag of week.

Je wordt op basis van karakter, interesses en beschikbaarheid 1-op-1 gekoppeld. Je spreekt meestal wekelijks af. Daarnaast onderhoud je contact met de coördinator over de voortgang en neem je actief deel aan de intervisiebijeenkomsten met de andere vrijwillige welzijnscoaches. 

Wij vragen een enthousiast en zelfstandig persoon, communicatief sterk. Affiniteit met kwetsbare mensen. Je kent je grenzen en kunt om hulp vragen, je vindt plezier, betrokkenheid en professionaliteit belangrijk. Je bent minimaal 2 uur per week beschikbaar en kunt beschikken over een VOG

Wij bieden een leuke, leerzame, afwisselende en uitdagende vrijwilligersfunctie, waarbij de focus ligt op het meebewegen met de ontwikkeling en de mogelijkeden van de ander. Om te zorgen dat je je werk goed kunt uitvoeren en jezelf kunt ontwikkelen, krijgt elke nieuwe welzijnscoach een training en leer je van je mede-coaches tijdens de intervisiebijeenkomsten. 

Dinsdag 28 mei 2019 van 13:30 tot 14:30 uur is er de gelegenheid om een indruk te krijgen van onze werkwijze. Welzijnscoaches zijn aanwezig en beschikbaar voor uw vragen. We treffen u graag bij het Vrijwilligerspunt Raalte (in de bibliotheek, Passage 3).

Heeft u vooraf nog vragen, u kunt mailen, whatsappen of bellen: 06-53962131 of t.vanderzee@wijz.nu

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties