Zwemmen met dementie

Zwemmen met dementie

Wilt u graag weer het plezier van zwemmen ervaren? Zelfstandig of samen met uw begeleider of mantelzorger oefeningen in het water doen? Of gewoon lekker drijven in het water? Doe dan mee met Zwemmen met dementie, elke maandag in Zwembad Tijenraan.

Goed voor lichaam en geest
Zwemmen en bewegen in warm water is gezond, goed voor het lichaam en heeft ook een positieve uitwerking op het geheugen. Dat maakt zwemmen een goede activiteit voor mensen met dementie en beginnende geheugenproblemen. Het stopt de dementie helaas niet, maar voldoende beweging lijkt het verloop van de aandoening wel te vertragen.

Plezier van zwemmen
In heerlijk warm en ondiep water gaat u onder begeleiding van een deskundige zweminstructeur 45 minuten lang verschillende oefeningen doen. Hierbij wordt gekeken welke oefeningen het beste aansluiten bij de deelnemers. De oefeningen kunnen zowel spierversterkend als ontspannend zijn. Daarnaast kunt u ook heerlijk drijven in het
water. Zwemervaring is niet noodzakelijk, zolang u het maar prettig en fijn vindt om in het water te zijn. Begeleiders zijn van harte welkom om ook het water in te gaan, maar dit is geen vereiste. Na afloop staat in het Sportcafé een lekker kopje koffie/thee klaar en gaan we gezellig napraten over de ervaringen in en rond het water.

Kosten
U kunt kosteloos 6x deelnemen aan de zwemgroep (geldig t/m 31 december 2021). Daarna kunt u een leskaart kopen of losse lessen betalen. Alle lessen zijn inclusief gratis deelname mantelzorgers en koffie/thee na afloop in het Sportcafé.

Proefles of aanmelden
Wilt u ervaren hoe het is? Vraag dan een proefles aan via www.sportbedrijfraalte.nl/groepsles.
Wilt u zich aanmelden voor de zwemgroep? Meld u dan aan via www.sportbedrijfraalte.nl/zwemmenmetdementie.

Vragen?
Kijk op www.sportbedrijfraalte.nl/zwemmenmetdementie voor meer informatie, stuur een mail naar info@sportbedrijfraalte.nl of neem telefonisch contact met ons op (0572) 760 600.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties